urbanismul

duminică, 3 aprilie 2011

Bucurestii transformati

Splendida fotografie a Pietei Palatului - cu statuia originala a regelui Carol I (flancata se pare de 2 tancuri ) - imagine surprinsa de pe balconul Palatului Regal anii '40 B-dul I.C. Bratianu -Demolari in zona Baratiei pentru degajarea traseului noului bulevard pe directia N-S Piata Universitatii- Piata Unirii.
Piata Victoriei dupa 70 de ani- Palatul Sturdza ( cunoscut ca si sediu al Ministerului de Externe a disparut din peisaj odata cu bombardamentele din '44) - a se remarca apropiera socanta dintre Palatul Victoria si Palatul Sturdza ... ce mai urbanism interbelic..

4 comentarii:

 1. Cele 2 tancuri care flancau statuia Regelui erau prada de razboi de pe frontul de est, luate de la sovietici. Evident ca dupa 23 august 1944 au disparut de acolo. Fotografia este facuta chiar din balconul la care aparea de obicei Regele Mihai.

  Palatul Sturdza nu a disparut la bombardamente, ci a fost demolat ulterior.

  RăspundețiȘtergere
 2. Raiden are dreptate sunt tancuri uşoare BT-7 http://en.wikipedia.org/wiki/BT-7

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesanta prada de razboi in centrul Bucurestiului. Pe skyskrapercity.com am descoperit ca in Constanta au fost aduse ca si prada de razboi niste tramvaie din Odessa (au fost folosite o vreme ...) .

  RăspundețiȘtergere
 4. Sturdza- frumusete de Palat...distrusa :(

  RăspundețiȘtergere