urbanismul

marți, 30 noiembrie 2010

Muzeu de arhitectura pe Lipscani


In cadrul proiectului de arhitectura din anul IV 2009-2010- sem I,am avut ca si zona de interventie terenul situat in inima Bucurestilor,in zona str.Lipscani-Selari-Smardan.Tema urmarea insertia unei constructii cu destinatia de Muzeu de arhitectura,ingloband si alte functiuni complementare(cafenea,librarie,shop,etc),rezolvarea unui traseu de spatii publice. Sub indrumarea d-nului profesor arhitect Mihail Cocheci,impreuna cu Elena Alina Tozaru,colega de echipa, am realizat o constructie plomba ,urmarind principalele accese dinspre strazi si fluxurile pietonalemajore,fiind structurata sub forma unei galerii acoperite cu sticla,cu 3 mini-piatete publice.Am respectat inaltimea la cornisa a constructiilor existente vecine.Fatada la str.Lipscani respecta arhitectura traditionala a cladirilor vecine,exista o ordine si rigoare in tratarea gol/plin.Spre deosebire de aceasta,fatada dinspre str.Selari comporta un contrast major fata de arhitectura vecina,preluand cateva elemente de limbaj (alternanta ferestrelor ),in schimb este folosit un finisaj-placa de cupru-in partea dinspre intersectie,la volumul mai mare.La volumul descendent am utilizat sticla si grilaj metalic.Ideea de Muzeu al arhitecturii ,care sa adaposteasca pe diferite niveluri,epoci si stiluri arhitecturale, memoria valorilor arhitectural-urbanistice bucurestene,ne-a incurajat sa adoptam aceasta arhitectura post-modernista.Desi ne situam intr-o zona istorica protejata,am respectat reglementarile urbanistice care se impuneau prin PUG si PUZ zona istorica Centrul istoric al Municipiului Bucuresti.

Front Str.Selari-nov-2009

Front Str. Lipscani nov 2009schite concept-varianta 1

schite concept varianta 2


Predare finala-dec 2010

3 comentarii:

 1. Nu stiu ce sa zic... ca simplu privitor, pot spune ca perspectiva dinspre Selari nu imi place, in schimb cea dinspre Lipscani e ok.

  RăspundețiȘtergere
 2. oricum rezultatul in realitate va fi altul,parcelar ingust,rezultand si cladiri inghesuite una langa alta,deja prima a aparut pe str. Selari.

  RăspundețiȘtergere
 3. Bai cladirea aia noua de pe Selari e de toata jena... ce finisaje, ce balustrade!! = kitsch total!!

  Daca asa au de gand sa reparceleze, mai bine teren viran.

  RăspundețiȘtergere