urbanismul

sâmbătă, 30 mai 2009

Cariile orasuluiStrada Maria Rosetti se prezinta precum o cenusareasa..Investitorii nu mai contenesc cu puhoiul de bani aruncati pe piata imobiliara.Se inghesuie pe parcelute,case boieresti de o statura mai mica,mai mai or iesi cat mai repede cu profitul,netinand cont insa de latura sanatoasa a dezvoltarii unui oras.Ceva ce m-a impresionat a fost restaurarea imobilului din vecinatatea B-dului Magheru,lucru rar intalnit in haosul bucurestean.Se pare ca prinde bine "gripa office-urilor" in vecinatate.Chiar un investitor austriac a decis sa scoata din anonimat un bloc interbelic ,transofrmandu-se in sfarsit intr-un office decent de zona centrala.
Toata zona strazilor C.A Rosetti+Maria Rosetti e reglementata sub PUZ Zone protejate construite,Zona nr 17(a+b).Din PUZ ul realizat in '99 se pare ca pe acel amplasament era trecut favorabil o cladire inalta pentru a marca un capat de perspectiva venind pe str.Vasile Lascar inspre Piata Gemeni.

Conform statutului de Zona protejata,au protejat asa de bine acea cladire,iesind o struto-camila.In zilele urmatoare voi reveni cu completari referitoare la modul in care se mai "construieste" in peisajul bucurestean.

bonami.ro

2 comentarii:

 1. Strada Maria Rosetti este intr-adevar o Cenusareasa. Teoretic, ar fi fost zona protejata, insa referitor la prima poza din articol, pe cochilia fostei case s-a ridicat ditamai monstrul. E ceva f hidos.

  Sunt curios cum o sa arate blocul Jawol (ultima poza) dupa reabilitare.

  RăspundețiȘtergere
 2. @ Raiden,

  Multumesc pentru comentarii .Referitor la cum va arata blocul Jawol,am gasit pe site-ul dezvoltatorului o prezentare a proiectului:
  http://www.sb-gruppe.at/content/folder/s+b_magheru_06-2008.pdf
  Teoretic,exista 98 de Zone Protejate instituite,insa in realitate dispar cladiri valoroase,precum apar ciupercile dupa ploaie.

  RăspundețiȘtergere